Besøg på CLAY

Jeg besøgte Danmarks Keramikmuseum CLAY i går, for at se de 2 store udstillinger TOTEM og LERETS BILLEDMAGER, det var noget jeg havde glædet mig til længe.

Den første jeg møder, efter den store trappe, er udstillingen TOTEM af Cathrine Raben Davidsen. CRD er billedkunstner og udtrykker sig i denne udstilling gennem både keramik, maleri, tegning og grafik, og helheds indtrykket er en totaloplevelse af skønhed og æstetik omkring livets forskellige stadier.

Totem

Totem

Det føles lidt som at gå ind i en grotte. Der er lidt dunkelt i udstillingen, spændende og måske ”lidt” uhyggeligt, men jeg drages hurtigt mod næste lyskilde og hvad jeg mon vil se der. De forskellige billeder og krukker med ansigter, trækker ens tanker hen mod selve livet og skelsættende begivenheder, som fx. kærlighed og død. Virkningen af de mørke træpaller på væggene og de store transportkasser på gulvet, hvori flere af tingene præsenteres i halm, fungere bare så godt!

En flot, seværdig udstilling, jeg kun kan anbefale.

Fra TOTEM-udstillingen, drejer jeg til venstre og går nu ind i et stort, lyst og glad område. Her bliver jeg udmiddelbart let til mode og opstemt!

Jeg er nu gået ind i udstillingen LERETS BILLEDMAGER med Cobra-kunstner Carl-Henning Pedersen.

Her er hans fabulerende maleri udført på keramik med en intensitet, hurtighed og til tider følsomhed, som viser en stor passion for at udtrykke sig.

CHP`s motiver er fra en eventyrlig verden med menneskelignende figurer, nogle mere dyreagtig og nogle mit i mellem – jeg starter helt automatisk med, at digte en historie ud fra motiverne og den opsatte drømmende stemning. Så fint!

Carl-Henning Pedersen

Carl-Henning Pedersen

Et særlig smukt træk ved udstillingen er lydværket ”I mine hænder” skabt af Ditte Rønn, som ledsager nogle udvalgte emner. Lyden smyger sig om værket fra bunden af special lavet podier, så lyden på skønneste vis understreger tonen, essensen af CHP´s legende pensel.


Endnu et smukt træk er opstillingen af Bente Brosbøl Hansen´s flotte klangkrukker. BBH var CHP´s mangeårige samarbejdspartner, hun drejede krukker og han malede på dem. En fin måde, at inddrage publikum på , for alle vil gerne frembringe en lyd med slagtøjet.

En livsglad, flot og givende udstilling.

Så jeg kan kun sige: ”skynd jer til Middelfart – CLAY – og se to store og berigende udstillinger!”